20. maaliskuuta 2011

Suurennuslasin alla: Shinai 竹刀

Vielä kassassa
Tsurua avaamassa
 Sain perjantaina uuden shinain kun porukat kävivät Turussa. Olin Kendoshopista valkannut naisten 39 koon Tora no Ki shinain (Tiikerin henki).
Lauantaina sain tämän uuden kaverin käyttöön ja myöhemmin olikin sitten vuorossa ensimmäinen huolto. Tässä pari muistiinpanokuvaa että muistan miten se kasataan takaisin oikein.
Ajattelin kuitenkin siirtää tuon kirjoitus kohdan toiselle puolelle että sen voisi lukeakin :D (ikään kuin osaisin lukea sitä).
Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa

Lisää ostoksia
Olen kerran huoltanut shinain avokaado ruokaöljyllä mutta siitä lähti sellainen avokaadon lemu etten uudestaan kokeile ihan heti.
Joten kokeilin sittä ihan virallista shinai öljyä (ravista ennen käyttöä). Pari yli määräistä nakayuita tarttui myös mukaan ja valkoisia tsuru narua myös (ostetuissa shinaissa tsuru on yleensä keltainen) on kiva vähän päästä kustomoimaan omaa miekkaa :D
Ja ihastuin valkoiseen tsubaan niin tottakai sekin lähti mukaan (mul on selkeästi jokin valkoinen kausi menossa). Ja äiti osti vielä Turun tuliaisena tuon shinai raapimen (joka on perhana kätevä).
Öljy kiiltää kivasti




































 Mukana tuli shinai raapimelle oikein japanin kielinen ohje. Eikä ole kyllä mitään hajua mitä tuossa sanotaan... Että jos joku japania taivata viitsisi ajan tapokseen suomentaa mulle ton? :)
Olisin kiitollinen!

Ihan kokeilemalla pääsin kyllä aika hyvin jyvälle miten sitä käytetään onneksi.

Joku varmaan voisi luulla että menin sitten rikkomaan shinain heti kättelyssä. Ei, tässä kohtaa on öljyäminen menossa.
Suomen talven ilmasto on niin kuiva (verrattuna Japaniin) että shinai tulee öljytä noin kerran kuukaudessa.

Purkamisen ja hiomisen jälkeen suihkutin paksun kerroksen shinai öljyä osien päälle (paitsi kahva osan). Ja nyt ootellaan vielä kaksi päivää öljyn ilmeytymistä niin voin taas taistella tuon kasaan.

2 kommenttia:

  1. Olet asian ytimessä. :) huollon yhteydessä aina hyvä kääntää shinain säleet yhden säleen verran vaikkapa myötäpäivään niin säleet kuluvat tasaisesti. Missään tapauksessa ei kannata kääntää vastakkaista puolta suoraan sillä tsuru pikkuhiljaa vääntää säleitä joten se on kova rasite säleille kääntää suoraan vastapuolelle.

    VastaaPoista
  2. Tämä muistetaan vastaisuudessa :D
    Täytyy varmaan pitää kirjaa mihin suuntaan kääntyy seuraavaksi (olen numeronut ne).

    VastaaPoista